dilluns, 21 de desembre del 2020

Esferes de colors - Nihad

M'ha costat molt pintar les esferes de diferents colors, però crec que finalment he aconseguit un bastant bon resultat.

Nihad





Esferes de colors - Maryam

M'ha agradat molt fer aquesta làmina. A més, ha estat molt ràpid i no gaire difícil. 

Maryam





Esferes de colors - Khawla

 


Esferes de colors - Carme

Pintar mai ha sigut la meva cosa preferida en el món, però els degradats m'encanten. És per això que practicar-los se m'ha fet una activitat molt divertida. Tot i això, sé que el resultat no és el màxim que podria haver donat per culpa del temps limitat, i no m'acaba de convèncer. Tot i això, està prou bé.

Carme




Esferes de colors - Gala

M'ha agradat fer aquesta activitat, ja que he après a fer canvis de color de  més fosc a més clar i viceversa sense que es noti el contrast.

Gala




Esferes de colors

La segona unitat didàctica del trimestre van ser les esferes de colors. 

Van ser tot un repte a contra-rellotge, perquè les vam haver d'acabar en una hora. Tal com la professora va entrar amb l'exemple, havia de sortir de la classe amb tots els nostres treballs. 

En part, obviament, les presses i la falta d temps per anar retocant van fer que la qualitat dels nostres treballs no fos la màxima a la que podriem haver aspirat en circumstàncies normals, però va estar entretingut i molt didàctic. 

La idea era amb certs colors de certes tonalitats, crear uns degradats o un volum en uns cercles.

Deixem per aqui una foto de l'exemple que ens va deixar la mestra per basar-ne el nostre treball.

G.C.K.N.M.





Tipografia - Nihad

M'ha agradat fer això, ja que se m'ha fet molt interessant veure una mateixa letre de diverses formes.

Nihad











Tipografia - Maryam

No m'ha agradat gaire el resultat, ja que vaig pintar amb retolador i crec que potser ha quedat una mica lleig.

Maryam








Tipografia - Khawla

 



Tipografia - Carme

M'ha semblat una activitat molt interessant i divertida, amb tècniques molt variades. 

Personalment, la meva part preferida ha estat la de fer la lletra com a un element de la natura de forma realista, ja que, com he comentat en alguna de les anteriors publicacions, m'agrada molt dibuixar en realista, i més en bllanc i negre, només el meu llapis i jo.

D'altra banda, buscar la lletra en un element de la natura també m'ha semblat molt divertit. 

Per últim però no per això menys important, la lletra integrada en colors. No us heu de deixar enganyar pel resultat, realment mentre la feia, vaig maleïr tot el que hi havia i tot el que faltava per haver-hi, perquè em va costar mil dimonis fer-la arribar al seu resultat final. En un principi semblava una idea molt fàcil i molt bonica, fem una mandala i intercambiem-ne els colors, ja es veurà, però després, quan no es notava la diferència entre la lletra i la resta de la mandala, o quan no sabia quins dibuoxos fer-hi per acabar el tros blanc de mandala que em faltava per a fer, o fins i tot quan ja se m'havien acabat tots els colors i em quedava mig dibuix per pintar, llavors vaig saber el que es patir de veritat. Per sort, crec que el resultat final, després d'aclarar els colors de dins la lletra i intercalar-los tots molt bés perquè no es notés tant que es repeteixen constantment tots, ha quedat prou bé, n'estic contenta. 

Carme





Tipografia - Gala

M'ha agradat fer aquesta activitat ja que he vist lletres en objectes que mai m'havia fixat que podien ser semblants a alguna lletra. 

Gala





Tipografia

Comencem el 2n trimestre amb una nova unitat didàctica: La tipografia. 

Hem hagut d'escriure en un paper l'abecedari, tant en majúscules com en minúscules, amb la nostra lletra,  escollir-ne una i fer-la quatre vegades: una amb la tipografia norma, minimanet alterada, una altra utilitzant elements de la natura, intentant un acabat més realista, la tercera integrant la lletra entre certs colors, i la quarta enganxant una foto d'alguna cosa que trobéssim a la vida quotidiana que recordés a la lletra. 

Ens ha semblat una activitat molt interessant, per practicar tècniques diverses. 

Deixem per aqui uns quants exemples de les tres darreres formes de fer les lletres. 

G.C.K.N.M.






Figures bàsiques - Nihad

M'ha agradat fer això, ja que he pogut crear diferents formes però crec que potser podria haver canviat els cocors i posar altres tons.

Nihad








Figures bàsiques - Maryam

Aquesta làmina m'ha recordat a un faina que vam fer anteriorment. 

He escollit tres figures bàsiques i he anat fent tècniques per modificar-ñes. Al final, però, m'he adonat de que he fet gairebé les mateixes. 

Maryam







Figures bàsiques - Carme

Aquesta activitat va ser una mica improvisada, és a dir, que vaig fer el que vaig poder, com vaig poder i com vaig saber entendre, ja que durant tot el procés vaig estar confinada a casa. El resultat d'això va ser fer-ho en blanc i negre, ja que vaig entendre que era així, i fer-los tots amb tècniques molt similars, ja que a més de la meva falta d'inspiració per al projecte, no tenia la possibilitat de mirar als altres i millorar les idees. 
No m'acaba de convèncer, i em fa molta ràbia haver tingut una nota tant baixa, ja que sé que si hagués estat a classe hauria pogut aspirar a més. La pròxima vegada ho faré millor, suposo.

Carme





Figures bàsiques - Khawla







 

Figures bàsiques - Gala

Aquesta activitat m'ha semblat divertida, ja que he après a fer diversos logos amb una figura bàsica.

Gala









Figures bàsiques

La tercera unitat didàctica han estat les figures bàsiques. S'ha tractat d'agafar de base un triangle, un cercle i un quadrat i anar-hi fent modificacions per a obtenir una espècie de logo. 

Ens ha semblat una activitat interessant, amb moltes més possibilitats i creativitat de les que podia semblar en un principi que teniem.

Adjuntem aqui alguns logos que estàn fets de la mateixa manera.

G.C.K.N.M.